Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Retro fit cruise meltdown
#1
Read so many different posts about this I’m starting to loose the plot. Some advice would be welcome. Fitted the stalk . Done the diag for BSI ok. When going to do ECU Saw Zion,s helpful pdf which when implemented didn’t work. Got to putting in the RPO number twice and instead of it going to turn the ignition off stage it comes up with “Access to authentication is not possible please try later” . Sure the RPO is right so not sure what to do next. On diag 7.86 would going back to 7.02 help which I read somewhere? Did the BSI OK so not sure why it won’t do this. Any ideas anyone.
Reply
#2
(22-06-2022, 03:04 PM)OMG Wrote:  Read so many different posts about this I’m starting to loose the plot. Some advice would be welcome. Fitted the stalk . Done the diag for BSI ok. When going to do ECU Saw Zion,s helpful pdf which when implemented didn’t work. Got to putting in the RPO number twice and instead of it going to turn the ignition off stage it comes up with “Access to authentication is not possible please try later” . Sure the RPO is right so not sure what to do next. On diag 7.86 would going back to 7.02 help which I read somewhere? Did the BSI OK so not sure why it won’t do this. Any ideas anyone.

I cannot help with specifics because I've never had a B9... but “Access to authentication is not possible please try later” suggests very strongly that Diagbox is trying to connect to the PSA server to verify whether it is legit or not.

If this is right, maybe look again at how you first installed Diagbox, paying very close attn to instructions regarding access or rather no access to the web (or even to routers, wifi etc.) during installation.
Current: 2003 1.4i MS MPV - Lucifer Red
Prev: 2003 1.6 MS Desire - Blingo Blue
[-] The following 1 user says Thank You to Gryffindor for this post:
  • OMG
Reply
#3
It was installed from a disc . The internet is always off. Just followed instructions from the site that it was bought from. Got a feeling I might have to uninstall and reinstall up to a lower update see if that works. Loath to do that as it’s a right rigmarole. Any idea if there is anything in the preferences for the diag that might cause it?
Reply
#4
It's too late a version for configuration changes to work, 7.86 is online only so it can do diagnostic stuff but not configuration changes. Which of course doesn't work, as it's a hooky copy of the real thing (which would cost a fortune)

You want 7.62 or close to that but no higher or you lose access to the configuration functions. I did a long post showing the versions, what the changes were, which had bugs etc. I'll post it below.

https://www.berlingoforum.com/thread-19848.html

______________________
Gone but not forgotten:
2012 B9 HDi van
2007 M59 HDi van
[-] The following 2 users say Thank You to Zion for this post:
  • Gryffindor, OMG
Reply
#5
Thankyou. Very interesting. Rigmarole it is then. Will give that ago.
Reply
#6
I've just re-read the thread that Zion linked and had forgotten that I'd commented about installing 7.62. Only last week, I was looking for the best / latest fully working version & came up with 7.58 from another post...
@Zion is it possible to somehow 'sticky' the best version number somewhere?
Reply
#7
I will indeed!

______________________
Gone but not forgotten:
2012 B9 HDi van
2007 M59 HDi van
Reply
#8
Thanks. Could you also pop a link into the 'Hot' threads at the top of the 'How To' section?
https://www.berlingoforum.com/forum-12.html

Thanks.
Reply
#9
Hot threads - sounds like something I wore back in the 70s...
Current: 2003 1.4i MS MPV - Lucifer Red
Prev: 2003 1.6 MS Desire - Blingo Blue
Reply
#10
@cancunia - done.

______________________
Gone but not forgotten:
2012 B9 HDi van
2007 M59 HDi van
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
MK2 Peugeot Partner 1.6HDi Owner
Last Post: Fishman
Today 12:23 AM
» Replies: 0
» Views: 15
Disaster
Last Post: jj9
Yesterday 08:42 PM
» Replies: 3
» Views: 51
Citroen Berlingo Multispace 2016 with boot jump ...
Last Post: hannahb
Yesterday 07:07 PM
» Replies: 0
» Views: 30
Aux reversing light
Last Post: Blakes101
Yesterday 05:57 PM
» Replies: 4
» Views: 368
DS5 alloys fit B9 Berlingo?
Last Post: Blakes101
Yesterday 01:18 PM
» Replies: 0
» Views: 35
2019 Berlingo 1.6 RPM
Last Post: Chris666
Yesterday 11:16 AM
» Replies: 6
» Views: 96
Mileage confusion!!
Last Post: uk_friendly_fire
Yesterday 09:10 AM
» Replies: 9
» Views: 577
Unknown plug loose
Last Post: saskak
01-07-2022 10:23 PM
» Replies: 6
» Views: 116
Returning to the fold
Last Post: Berlingo2CV
01-07-2022 09:30 PM
» Replies: 0
» Views: 63
M49 to M59 engine swap
Last Post: JWalshe
01-07-2022 09:16 PM
» Replies: 0
» Views: 40

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page

[-]
Hosting by

QuickHostUK