Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Battery Charge Fault - Stop the vehicle
#1
Thumbs Up 
This first appeared about  when tge car was around 8mths old. Citroen Assist visited, checked battery and found tge charge rate was good and tge fault cleared itself.  A visit to the dealers unsurprisingly could find nothing wrong.
About 2 weeks ago the fault light reappeared,  somewhat reluctantly and dye to my location I ignored it and drove for around 3 miles before parking for about an hour. On returning to the vehicle I restarted tge car and and tge fault was still present.  I drove off and the fault cleared itself about a mile later.
Yesterday on the M25 the fault light reappeared.  I stopped after a few miles and checked tge charging rate which was fine. I stopped and restarted engine.  Fault light remained on. But then cleared itself after driving a few miles.
Has anyone experienced this problem?
I suspect when I go back to the dealer it'll be no fault found again.
Reply
#2
I suspect that it may be just a warning light gremlin. We had a similar situation with our C4 Grand Picasso, where the low oil warning light would come on from time to time. I would check the oil, which was fine, and on the next journey there would usually be no warning light, though occasionally it would come on again.
This happened for a couple of years. I would check the oil if it came on on the next journey, but otherwise ignored it. The oil was never too low, or too high!
Such gremlins are pretty much impossible for the dealer to find, since if there is no malfunction when they check, there is nothing to find.
2022 E Berlingo Feel M, in Cumulus Grey, with reversing camera
Reply
#3
I suspect you're correct. But less than ideal and certainly doesn't inspire confidence for long journeys.
But being positive, at least it doesn't put the car into limp mode!
Reply
#4
My B9 has started doing this, happened 3 times so far, it stops charging the battery when it happens (checked with multimeter) and lasts about 2 full minutes, then starts working again.

U1400: LIN network fault, Alternator.

Looks like it's going in for a new alternator soon, before it packs in completely and leaves me stranded.
______________________
Current:
Not a Citroen!
______________________
Previous:
2017 B9 1.6 BlueHDi Van
2012 B9 1.6 HDi Van
2008 M59 1.6 HDi Van
2003 M59 1.9D Van
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Removing sticker residue
Last Post: BikerGran
Yesterday 09:19 PM
» Replies: 13
» Views: 474
Where Did you find Berlingoforum.com?
Last Post: BikerGran
Yesterday 09:13 PM
» Replies: 105
» Views: 212110
Gearstick hitting the exhaust pipe
Last Post: felipecoswig
Yesterday 09:07 PM
» Replies: 0
» Views: 27
Just joined
Last Post: BikerGran
Yesterday 08:38 PM
» Replies: 2
» Views: 30
Which Oil?
Last Post: Climber
Yesterday 08:31 PM
» Replies: 0
» Views: 19
Camper Conversion
Last Post: Stockygraham
Yesterday 07:57 PM
» Replies: 0
» Views: 22
What does a service consist of ?
Last Post: Tikki
Yesterday 06:14 PM
» Replies: 4
» Views: 141
So long and thank's for all the fish!
Last Post: geoff
Yesterday 05:35 PM
» Replies: 3
» Views: 84
Replacement van door check strap(?)
Last Post: LukeC
Yesterday 05:31 PM
» Replies: 3
» Views: 41
newbie here
Last Post: evdama
Yesterday 04:18 PM
» Replies: 1
» Views: 55

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page

[-]
Hosting by

QuickHostUK