Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 2.82 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brake light issues
#1
The two bottom brake lights on the left and right don't come on when the brake
Pedal is pushed but the brake light above my rear window does. I have checked all the bulbs and have checked fuses. Could this be a problem with the wiring? The Haynes manuel is not making much sense lol

Thanks Lliam
Reply
#2
Hi.
If fuses and lamps are alive. Try to check a brake pedal switch using ohmmeter.
Reply
#3
I was being stupid. Checked the bulbs in the dark so didn't see the wire that attaches the two filaments that was broken. Looked alright but should of used a torch really. Teach me to look a bit better next time. I replaced the brake switch not so long ago as mine went faulty

Lliam
Reply
#4
Hah had the element broke in the brake? Kinda explains why it wasn't working.

Thanks for the giggle. Glad its sorted.
Reply
#5
I have the same problem but my bulbs are fine.

The police have put a prohibition notice on my van, even though the third light in the window is working (which I thought was a little bit harsh.)

Any ideas?

Jonathan
Reply
#6
(27-09-2010, 02:38 PM)lemsworld Wrote:  The two bottom brake lights on the left and right don't come on when the brake
Pedal is pushed but the brake light above my rear window does. I have checked all the bulbs and have checked fuses. Could this be a problem with the wiring?

I had a problem with mine, when I pressed the brake pedal the brake lights came on but by the time I had dashed around to the back of the motor they had gone off again Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin


(Sorry Liam, couldn't resist that one Hee Hee)

Berlingo Multispace 2.0HDI '54 reg Mediterranean Blue
Reply
#7
I had the same sort of issue. Lights on all working fine . Brake on the left light went out and all the others were ok. When I checked it was a simple connection issue. The two connections in the bulb holder had been depressed and the spring loaded connecter simply didn't return high enough to make a connection. I just lifted the two conecters up and hey presto.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Engine noise
Last Post: 1961ed1961
Today 06:18 PM
» Replies: 17
» Views: 3200
tensioner pulley
Last Post: RJBingham
17-02-2019 07:18 PM
» Replies: 19
» Views: 3527
Eberspacher or similar
Last Post: David Edwards
15-02-2019 01:10 PM
» Replies: 13
» Views: 3456
Overheat and antipollution?
Last Post: mikeB
15-02-2019 11:39 AM
» Replies: 26
» Views: 6617
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
14-02-2019 10:04 PM
» Replies: 651
» Views: 136020
clutch pedal
Last Post: gissa
14-02-2019 12:43 PM
» Replies: 8
» Views: 1876
Valves DW8
Last Post: Arbe
13-02-2019 11:11 AM
» Replies: 51
» Views: 10694
throttle cable - where to get a good one.
Last Post: Arbe
12-02-2019 05:35 PM
» Replies: 9
» Views: 2717
2003 2.0 HDI Poor fuel consumption
Last Post: ffrenchie
12-02-2019 04:23 PM
» Replies: 31
» Views: 8054
New Berlingo Anyone????
Last Post: Tree
11-02-2019 11:13 AM
» Replies: 13
» Views: 4497

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page