Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 1.63 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
boost problem on hdi
#1
i have the hdi multi space and i have a problem with it boosting
when you drive it in 1st its ok then in secound ,third and every other gears
when hit 3000rpm it dies it wont rev up and turbo wont work has anybody come across this be for i have had done the following:

ecu tested " thats ok "
egr valve changed
turbo and waste gate checked both fine
all breather pipes checked for blockage
had election look he told me i had lost a live to the electronic
accelerator and had the ecu and wireing checked again no fault shown up
and had the timeing checked also

i have spent a furtune now on this and im hopeing someone out there has had the same promblem which might be able to tell me the cauuse .
thanx marc
Reply
#2
Hi I would check the exhaust system for a blockage it sounds a bit like a back pressure problem (it is only a guess) if not that then check the intercooler / air intake system for a blockage as a last resort maybe valve clearance but my money would be on the exhaust. good luck regards Jamie
Reply
#3
marcdavis1987.

Please, see my posts:
http://www.berlingoforum.co.uk/showthrea...332&page=2

I don't want to publish it twice.
Reply
#4
(24-02-2011, 08:49 PM)pk7478 Wrote:  marcdavis1987.

Please, see my posts:
http://www.berlingoforum.co.uk/showthrea...332&page=2

I don't want to publish it twice.

Rolleyes Any chance of reinstating that dead link?
Confusedtudy: MK2 1.6HDi 75 short van '600' M59
'07, 80k
DV6B Engine
BE4-5L manual gearbox
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Berlingo 1.6 hdi bad knocking/tapping
Last Post: Mighty
Today 07:50 AM
» Replies: 3
» Views: 163
Old member returning
Last Post: ffrenchie
Today 06:56 AM
» Replies: 2
» Views: 154
Wiring Diagram Berlingo M59
Last Post: Zion
Today 05:25 AM
» Replies: 1
» Views: 152
Indicator keeps blinking
Last Post: Zweli
Yesterday 07:28 PM
» Replies: 0
» Views: 127
Cranks won't start no smoke
Last Post: Zweli
Yesterday 07:02 PM
» Replies: 2
» Views: 415
Recommend Socket Set
Last Post: Hardnut
Yesterday 05:25 PM
» Replies: 5
» Views: 789
Corrosion on a B9?
Last Post: V6BOY
Yesterday 04:22 PM
» Replies: 7
» Views: 542
boot/trunk light not working
Last Post: densortefane
Yesterday 02:57 PM
» Replies: 1
» Views: 246
Stereo/CD up-grade?
Last Post: Sumo278
Yesterday 01:28 PM
» Replies: 2
» Views: 706
Coolant leak from back of engine
Last Post: Gadgetman
Yesterday 01:18 PM
» Replies: 10
» Views: 1476

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page