Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 2.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
not starting please help
#1
Hi

i have a berlingo 2004 multispace desire diesel

after getting home parked car then got in it next morning,car was turning over fine but not starting,when trying to start headlights come on.after a bit of searching found that fuse f4 20 amp had blown the one in fusebox inside the car on drivers side.tried another one but it blew straight away.at the moment lights dont work,indicators,wipers horn and washers car will turn over but not start,have`nt replaced the fuse yet,.
Anyone know what the fuse does f4 20amp
Thanks Darren
Reply
#2
on mine F4 20A Radio. Instrument panel, screen, COM2OOO hope fully just the radio Is it the factory fitted one ?

Fuse Amperage Functions protected
F i 15A Rear wipers (hinged doors), 12V sockets (modutop)
F4 20A Radio. Instrument panel, screen, COM2OOO
F5 15A
F6 10A Diagnostac socket
F7 15A Atarm - Rain / sunlight sensor
F9 30A Heated seals- modutop blower
F19 40A Heated rear screen, heated rear view mirrors
F11 15A
F12 30A Sun roof, electric windows
F14 10A COM2OOO VAN network
F15 15A VAN network for instrument panel, radio, displays
Fl6 30A Electric locks
F20 10A Rear RH stoplamp
F21 15A Rear LH stoplamp
F22 20A Cigar lighter, 12V socker, electric rear view mirrors,
interior lamp, map reading lamp
regards Jamie
Reply
#3
HI
thanks for the help radio is`nt factory fitted one,it`s one i fitted about a year ago,but since this happened it only lights up and nothing else,if i disconnect it do you think it`s the problem
thank`s Darren
Reply
#4
That would be the first thing I would try Darren
[-] The following 1 user says Thank You to jimbo for this post:
  • ddarren
Reply
#5
hi
thank`s again will give it a try first thing tommorow and let you know
thanks
Reply
#6
hi
that was the problem,fixed now can`t believe it was the stereo stopping the car from starting,would have been there all day if you had`nt helped, thanks again awesome forum

Thank`s Darren
Reply
#7
That's good Darren no problem
Reply
#8
Hi Darren,

When you fitted the stereo, did you have the BSI reprogrammed to tell it that the factory fit stereo was no longer there ??

If not then the BSI could still be expecting to receive information from the factory fit stereo, leading to strange behaviour from other electrical items...
53 plate 1.9d Multispace Forte

Upgraded t'wireless and front speakers, loads more planned but not much action.. Wink
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Modutop Door Hinges - Cable tie repair
Last Post: LukeLog
Yesterday 11:05 PM
» Replies: 10
» Views: 7340
Plug phone into stereo?
Last Post: LukeLog
Yesterday 10:03 PM
» Replies: 4
» Views: 580
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Yesterday 07:27 PM
» Replies: 626
» Views: 122675
How did the Berlingo get it's name ?
Last Post: hawaiianblue
Yesterday 05:30 PM
» Replies: 14
» Views: 2375
Full 1.9D Van Spares
Last Post: TONX
Yesterday 04:45 PM
» Replies: 2
» Views: 365
new vehicle
Last Post: brodfather11
Yesterday 02:51 PM
» Replies: 7
» Views: 3080
Loose connectors under dash
Last Post: Hooligan
Yesterday 12:31 PM
» Replies: 0
» Views: 154
Coil pack for 1.4 petrol
Last Post: dumdum
Yesterday 09:19 AM
» Replies: 4
» Views: 312
How Often Does AC Need Re-Gassing?
Last Post: Luis Rosa
Yesterday 06:28 AM
» Replies: 17
» Views: 1718
THE ITALIAN BOX ?
Last Post: THE BADGE
16-01-2019 09:29 PM
» Replies: 5
» Views: 632

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page