Thread Rating:
  • 9 Vote(s) - 2.78 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hazards Flash Engine Won't Start
#1
Hi
I have a bog standard 2001 1.9D Berlingo Multispace.
When I insert and turn the ignition key the hazard lamps flash and the engine turns over but will not start. I noticed that the engine management lamp is illuminated and that the hazards continue to flash when the ignition is turned off and the key removed.
I wondered if it was an immobiliser issue and I've tried my other key but to no avail.
Any ideas folks?
Reply
#2
Hit any potholes on the way home? Could be the fuel cut off switch needs resetting. Not sure where it is found on that engine but open the bonnet and have a look, should be red, just push the button down to reset.
Want Help with the Forum? Read Help Documents Here

Reply
#3
Edit: If the issue is with the Immobilizer, you could try a BSI reset procedure
Want Help with the Forum? Read Help Documents Here

[-] The following 1 user says Thank You to Andre for this post:
  • whippet
Reply
#4
(25-08-2012, 10:43 PM)Andre Wrote:  Hit any potholes on the way home? Could be the fuel cut off switch needs resetting. Not sure where it is found on that engine but open the bonnet and have a look, should be red, just push the button down to reset.

Andre, that's sorted it. Thanks very much for that
Reply
#5
(25-08-2012, 10:49 PM)whippet Wrote:  
(25-08-2012, 10:43 PM)Andre Wrote:  Hit any potholes on the way home? Could be the fuel cut off switch needs resetting. Not sure where it is found on that engine but open the bonnet and have a look, should be red, just push the button down to reset.

Andre, that's sorted it. Thanks very much for that

Glad to hear it :thumbsup:.
Want Help with the Forum? Read Help Documents Here

Reply
#6
(25-08-2012, 10:36 PM)whippet Wrote:  Hi
I have a bog standard 2001 1.9D Berlingo Multispace.
When I insert and turn the ignition key the hazard lamps flash and the engine turns over but will not start. I noticed that the engine management lamp is illuminated and that the hazards continue to flash when the ignition is turned off and the key removed.
I wondered if it was an immobiliser issue and I've tried my other key but to no avail.
Any ideas folks?

Interesting article at http://www.berlingoforum.co.uk/showthread.php?tid=3222

I have a Mk 1 1.4 and the problem was the front o/s spring had broken, impact of the spring hitting the bodywork shut the fuel off.
Probably different on the diesel but worth seeing if noise on full lock when you can as that made a loud noise that made me get it in for a quick replacement.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Hands free radio
Last Post: Jakejjt
Yesterday 10:03 PM
» Replies: 1
» Views: 215
Beacons and worklights
Last Post: Jakejjt
Yesterday 09:42 PM
» Replies: 7
» Views: 974
ABS
Last Post: shncoe1
Yesterday 08:18 PM
» Replies: 5
» Views: 719
Wanted - late M59 or early B9 Berlingo 1.6 HDi
Last Post: cancunia
Yesterday 03:26 PM
» Replies: 0
» Views: 140
DIY Berlingo Day Van/Occasional Camper System [P...
Last Post: DreamSeeker
Yesterday 02:56 PM
» Replies: 4
» Views: 489
Full length folding sun roof
Last Post: oileigh
Yesterday 10:40 AM
» Replies: 2
» Views: 392
Fuel Filler Replacement- 2000 Mk 1 Berlingo Mult...
Last Post: timpascoe
Yesterday 09:50 AM
» Replies: 1
» Views: 558
rear window fixing bolt
Last Post: rachel welford
Yesterday 09:50 AM
» Replies: 6
» Views: 355
Dingo - 05 - 2.0 HDI
Last Post: Grizz
Yesterday 07:22 AM
» Replies: 87
» Views: 19737
1.6 hdi turbo
Last Post: geoff
19-07-2018 10:13 PM
» Replies: 16
» Views: 5629

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page