Thread Rating:
  • 5 Vote(s) - 3.2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Engine Loses Power (but not for long!)
#1
Hi, I'm new here. Just bought a 53 plate 1.9 hdi. It developed a fault after a week with the engine light coming on & the engine dying but only for an instant. Local garage read the fault codes & replaced the crankshaft timing sensor & the solenoid that sends unburned fuel back from the exhaust. Problem solved... for 200 miles. Now it's back except that the engine warning light doesn't come on now, I just get a moment of no power. If I dip the clutch the engine dies but if I don't it's like I bump start it & on we go.

It's booked into the garage again on Friday but I thought I'd ask if anyone's had anything similar happen.

Thanks all.
Reply
#2
(10-09-2012, 10:25 AM)Elvis1967 Wrote:  Hi, I'm new here. Just bought a 53 plate 1.9 hdi. It developed a fault after a week with the engine light coming on & the engine dying but only for an instant. Local garage read the fault codes & replaced the crankshaft timing sensor & the solenoid that sends unburned fuel back from the exhaust. Problem solved... for 200 miles. Now it's back except that the engine warning light doesn't come on now, I just get a moment of no power. If I dip the clutch the engine dies but if I don't it's like I bump start it & on we go.

It's booked into the garage again on Friday but I thought I'd ask if anyone's had anything similar happen.

Thanks all.

Hi & welcome.check the obvious first,fuel & air filter.Check tank breather is clear.Good luck.
Strawberry flavoured windows  Dodgy
Reply
#3
So this seems to be solved now. A look at the ECU and some of the wires were chafed, replaced those & it seems OK again. Somebody's obviously had the thing out & taken the lid off, I've no idea what they thought they could do in there. I only hope they just put the lid back on & backed away.

Now I've got a rumbling sound caused by a worn ball joint & wheel bearing, two front tyres that are worn on the inside and the horn's stopped working. I've had the car about 3 months & it's cost almost a grand in garage bills so far. Not the cheap runaround I was hoping for!

The tailgate wouldn't work the other day either but a squirt or two of WD40 seems to have sorted that for now...
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Driver door lock problem help!!
Last Post: ryanadam
Today 05:24 PM
» Replies: 0
» Views: 2
Berlingo 2.0Hdi 2003 multi wont rev past 2000RPM
Last Post: peterbol
Today 02:16 PM
» Replies: 4
» Views: 416
No abs
Last Post: mrnorth
Today 01:58 PM
» Replies: 0
» Views: 46
Steel wheels wanted
Last Post: Art b
Today 12:45 PM
» Replies: 2
» Views: 428
Juddering when pulling away
Last Post: magoo
Today 12:17 PM
» Replies: 4
» Views: 576
starter motor issues
Last Post: malgpz900
Today 08:22 AM
» Replies: 7
» Views: 372
Can i get away with 205/70r15
Last Post: geoff
Today 08:13 AM
» Replies: 6
» Views: 1026
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Today 07:27 AM
» Replies: 702
» Views: 160236
Titsup
Last Post: Martinez
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 10
» Views: 1434
Hello new member and warning light issues.
Last Post: Jamespworth
Yesterday 06:42 PM
» Replies: 2
» Views: 280

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page