Thread Rating:
  • 5 Vote(s) - 2.4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oh No!
#1
HI All,
After over a week of trouble free motoring when it was difficult to find fault with my 03 1.9 Multispace,my stomach sank while doing my first weekly fluid checkSad.Opening the coolant reservoir cap I was confronted by thick black oil in the coolant.There doesnt seem to be any water in the oil,and the exhaust is perfectly clear.Ill take it to the garage I bought it from tomorrow,hopefully its just a oil cooler problem.:eek: Very disappointing.
Reply
#2
Sorry to hear that. Just be firm with the garage.
[-] The following 1 user says Thank You to Coco for this post:
  • Les
Reply
#3
What oil cooler? As Coco says, stand your ground with the garage. I hope it isn't anything too serious.
Malc

Stupid computer!
Security system should not fail safe!
Security system should fail dangerous!
[-] The following 1 user says Thank You to crickleymal for this post:
  • Les
Reply
#4
Isent the oil cooler between the oil filter and the block? I assume my engine has one as two water pipes go into the oil filter housing and they gargle the header tank when sqeezed.
Les.
Reply
#5
Think you are right on this one Les.... Not a oil/Air cooler but an oil/Water cooler...
Berlingo Multispace 2.0HDI '54 reg Mediterranean Blue
[-] The following 1 user says Thank You to andy-womble for this post:
  • Les
Reply
#6
Went to see my machanic this morning(well yesterday morning now)and when I told him about the oil in the expansion tank he dismissed it.He said 'Oh that will clear,oil was getting into the water thats why I changed the head and radiator'.He took a rag and wiped the oil off the surface of the coolant.Admittedly it looked a lot worse than it was, only a few mm,s thick.I dont know why he dident tell me to expect it instead of letting me make a fool of myself.Anyway I syphoned the header tank a couple of times myself and put in a litre of fresh coolant and all seems clear now(apart from a few rainbow streaks) even after a trip Moffat and a 75mph return journey via the A74M motorway.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
2004 alternator not charging
Last Post: Art b
Today 10:58 AM
» Replies: 3
» Views: 435
How to fit grease nipple on rear axle berlingo
Last Post: cancunia
Today 09:13 AM
» Replies: 23
» Views: 8300
AUX install for radio
Last Post: ntm1275
Yesterday 10:17 PM
» Replies: 3
» Views: 635
Lowering springs
Last Post: DMaclean
Yesterday 07:28 PM
» Replies: 0
» Views: 196
How to check if the back axle is shot !!
Last Post: geoff
Yesterday 12:44 PM
» Replies: 23
» Views: 33172
Central locking problem
Last Post: Art b
Yesterday 09:55 AM
» Replies: 4
» Views: 473
Headlight adjustment
Last Post: ffrenchie
Yesterday 07:14 AM
» Replies: 1
» Views: 338
Windscreen Arm Linkage keeps Popping Off
Last Post: polar
Yesterday 05:05 AM
» Replies: 6
» Views: 370
NEW USER ELIANO, NEEDS HELP ON GENERAL CHAT
Last Post: Gadgetman
21-09-2018 09:20 PM
» Replies: 11
» Views: 4671
Another Newbie
Last Post: geoff
21-09-2018 08:21 PM
» Replies: 3
» Views: 283

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page