Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 2.88 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
start van and not all lights on my dash but can start the engine
#1
When I start my van now it doesn't always come up with all the usual lights as normal, just the oil and engine management light, from this it starts but i don't have speedo fuel gauge or anything like that.

I take the key out and turn it back and forward a few times and it all seams to kick in life and is fine.

could it be the key as iv got all 4 keys still.

Any ideas??????????
Reply
#2
more like the ignition switch than the keys.
Reply
#3
Im back with a up date

Due to low funds I have been unable to take my van to the garage to have someone have a good old look into the problem.

still turn the key and airbag light or non at all light up on the dash.

now the dashboard only works when the engine has had some time to warm up. on cold mornings which we have had it don't kick in for few miles and warmer mornings its fine and works a dream.

It must be something simple due to working but not working first thing when its cold. PS iv had a new battery the other day and the alternators is fine.
Reply
#4
Sounds like cold solder joins into the rear of the ignition switch, but not knowing the wiring I couldnt say for sure.
Reply
#5
(06-11-2012, 09:40 PM)Wylie Wrote:  Im back with a up date

Due to low funds I have been unable to take my van to the garage to have someone have a good old look into the problem.

still turn the key and airbag light or non at all light up on the dash.

now the dashboard only works when the engine has had some time to warm up. on cold mornings which we have had it don't kick in for few miles and warmer mornings its fine and works a dream.

It must be something simple due to working but not working first thing when its cold. PS iv had a new battery the other day and the alternators is fine.

Hi, did you manage to sort out your problem? I now have exactly the same issue. Changed glow plugs and got new battery initially because it was slow to start. Now I have the dash lights problem, Still hard to start, then everything back to normal after its warmed.
Any help appreciated.
Reply
#6
Hi All

I had exactly the same fault with my 2000 berlingo, the dashboard was entirely dead( all guages) and indicator signal until it had warmed up inside the car. I put this down to a high resistance on a relay or similar, but trawelled the internet and couldn't find any answers. Took the dash out, gave everything i could get to a wiggle, but it didn't help. After having the fault for about 2 years now no matter how warmed up the car gets including hot summer days the dash won't work at all and I have to rely on Sat Nav for speed. :whistle:

If someone ever comes up with the answer i'd love to know and if I crack it i will post here.

Thanks
Jim
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Speaker mounting depth
Last Post: Kokain
Yesterday 11:50 PM
» Replies: 3
» Views: 98
Front and rear washers
Last Post: hawaiianblue
Yesterday 11:32 PM
» Replies: 1
» Views: 66
1.6 Hdi 'Missfire' under load (and a clonk)
Last Post: GraemeT
Yesterday 09:06 PM
» Replies: 12
» Views: 1077
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: Grizz
Yesterday 08:13 PM
» Replies: 524
» Views: 91894
Major investment time.
Last Post: Art b
Yesterday 06:57 PM
» Replies: 7
» Views: 460
Berlingo Exhaust Dilemma
Last Post: hawaiianblue
Yesterday 05:51 PM
» Replies: 4
» Views: 241
FOR SALE: 2015, 65 plate Berlingo Van
Last Post: Tree
Yesterday 05:47 PM
» Replies: 0
» Views: 120
Valves DW8
Last Post: Arbe
Yesterday 05:19 PM
» Replies: 19
» Views: 1521
hi
Last Post: polar
Yesterday 04:42 PM
» Replies: 2
» Views: 176
DW8 cambelt whine after changing it
Last Post: Arbe
Yesterday 12:50 PM
» Replies: 5
» Views: 878

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page