Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Heater Blower, running constantly
#1
Hi, I have changed the transistors on the blower as it was on full.I followed the instructions here -http://www.johnandchris.screaming.net/be...blower.htm it is now working but it is running very slowly even in the off position.only noticed it because I was testing before installing. Is this normal?
Reply
#2
I think theres a clue in the word Off.

Have you tried a search on the forum ? I think this subject has been discussed before.
Reply
#3
Yeah that is correct. It is supposed to spin slow even when off as the resistor pack simply slows down the fan, it never actually stops it running completely.

Mine is exactly the same and it's normal.
[-] The following 2 users say Thank You to tucker for this post:
  • john66, ron
Reply
#4
Thanks tucker, I can now put it all back together.my van appears to do the same when the engine is running,never noticed it before.
Reply
#5
Yes, stick it back in, it's working correctly.

The fan is designed to run at full speed. The resistors then adjust that speed down when you use the settings. Hence when the resistors break the fan just runs full pelt all the time. They never stop the thing spinning completely and if you open your vents with the fan off, you will still always get a very slight trickle of air through them, but it's hardly noticable.
[-] The following 3 users say Thank You to tucker for this post:
  • CandR, ron, Rustscrat
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Major investment time.
Last Post: geoff
Today 12:18 AM
» Replies: 1
» Views: 58
Front suspension top mounts
Last Post: hawaiianblue
Yesterday 09:04 PM
» Replies: 15
» Views: 13486
Well, I’ve bit the bullet....
Last Post: Tree
Yesterday 07:53 PM
» Replies: 2
» Views: 118
Do you get DPF problems?
Last Post: fobos8
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 9
» Views: 710
1.6 Hdi 'Missfire' under load (and a clonk)
Last Post: GraemeT
Yesterday 06:57 PM
» Replies: 10
» Views: 692
Newbee
Last Post: Art b
Yesterday 05:57 PM
» Replies: 2
» Views: 134
Heater/blower replacement
Last Post: rayisbliss5
Yesterday 02:15 PM
» Replies: 3
» Views: 397
Desmontar puerta lateral
Last Post: javi
Yesterday 10:55 AM
» Replies: 3
» Views: 340
Valves DW8
Last Post: geoff
Yesterday 10:32 AM
» Replies: 16
» Views: 1196
Collected Berlingo today
Last Post: jj9
Yesterday 09:48 AM
» Replies: 5
» Views: 612

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page