Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ABS warning light
#1
Since yesterday the ABS warning light comes on as soon as I start the engine on my '09 XTR 1.6Hdi. It doesn't come on during the initial checks after switching on the ignition. Are there any electrical connections I should be checking first before I get it investigated properly? I see from the handbook states that normal braking is not affected so it's not desperately urgent as I'm not likely to encounter muddy or icy roads at the moment. Fluid reservoir is full.
Reply
#2
had that on my 04 and it was the plug under the seat.mine were broke but ive seen quite a lot on here that had just undone the plug and then pushed the plug back together and it was sorted.
Reply
#3
(25-10-2012, 03:35 PM)landcrab Wrote:  had that on my 04 and it was the plug under the seat.mine were broke but ive seen quite a lot on here that had just undone the plug and then pushed the plug back together and it was sorted.

What!!?? For the ABS?? Confusedcratch: I thought that would only affect the Airbag Warning Light.
The Older I get the Better I Was!  Cool
Reply
#4
(25-10-2012, 03:44 PM)OlJeffers Wrote:  
(25-10-2012, 03:35 PM)landcrab Wrote:  had that on my 04 and it was the plug under the seat.mine were broke but ive seen quite a lot on here that had just undone the plug and then pushed the plug back together and it was sorted.

What!!?? For the ABS?? Confusedcratch: I thought that would only affect the Airbag Warning Light.

Air Bag System!:lol:
Reply
#5
OPS SORRY WRONG LIGHT!!
Reply
#6
(25-10-2012, 01:34 PM)GJT Wrote:  Since yesterday the ABS warning light comes on as soon as I start the engine on my '09 XTR 1.6Hdi. It doesn't come on during the initial checks after switching on the ignition. Are there any electrical connections I should be checking first before I get it investigated properly? I see from the handbook states that normal braking is not affected so it's not desperately urgent as I'm not likely to encounter muddy or icy roads at the moment. Fluid reservoir is full.

Hi GJT,
Since today I have the same problem mentioned above but with my 10 XTR 1.6Hdi . Now do you have any idea what could be the reason? May be this is an error which the computer can not clear. Thank you in advanced. Also to everyone which is ready to share his experience.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Major investment time.
Last Post: geoff
Today 12:18 AM
» Replies: 1
» Views: 57
Front suspension top mounts
Last Post: hawaiianblue
Yesterday 09:04 PM
» Replies: 15
» Views: 13484
Well, I’ve bit the bullet....
Last Post: Tree
Yesterday 07:53 PM
» Replies: 2
» Views: 117
Do you get DPF problems?
Last Post: fobos8
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 9
» Views: 709
1.6 Hdi 'Missfire' under load (and a clonk)
Last Post: GraemeT
Yesterday 06:57 PM
» Replies: 10
» Views: 690
Newbee
Last Post: Art b
Yesterday 05:57 PM
» Replies: 2
» Views: 133
Heater/blower replacement
Last Post: rayisbliss5
Yesterday 02:15 PM
» Replies: 3
» Views: 396
Desmontar puerta lateral
Last Post: javi
Yesterday 10:55 AM
» Replies: 3
» Views: 340
Valves DW8
Last Post: geoff
Yesterday 10:32 AM
» Replies: 16
» Views: 1196
Collected Berlingo today
Last Post: jj9
Yesterday 09:48 AM
» Replies: 5
» Views: 612

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page