Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 2.73 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.9d yr2000 no instrument panel,indicators
#1
Hi I have a yr 2000 1.9d ,no instrument panel at all,no indicators,no wipers some times no heater.working interior lights,front,rear lights,brake lights,hazard switch and lights.on dash ,handbrake light,engine light but goes out once engine started,horn,washer jets.van starts fine any help appreciated.
Reply
#2
Hi, If you can PM me your Vin No. I'll have a look through the drawings for your van. :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#3
I had this on my 1st lingo 1.9 2000 it was a 5amp fuse I cant remember the number but it does the instrument panel warning lights (not bad I hear you say) but with these out, I had no wipers/indicators/leccy windows and a host of other things, but this did not stop the engine from running OK. never managed to bottom out what caused it to blow before the aux belt problem caused the timing belt to jump writing off the engine.
Reply
#4
Hi checked all fuses, reset bsi 7 times and still nothing
I will send u my vin .many thanks
Reply
#5
A few questions, do the indicators actually work on the outside?
Does the interior light come on when you open the door?
Does the dash illuminate when side lights switched on?
When the hazards are on do you get the green arrows on the dash?
Does the clock work.
Do the temp & petrol guage work?
Confusedcratch:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#6
Interior light comes on when switched , not a thing on dash except to let me no side lights are on, and when they are on hazard switch illiuminates other than that nothing else works.

Also I don't have fob on key just key so assume no immobiliser but took bsi out and it has written on it all ok ?? Also under passenger seat two bsi with not working ?? So it has been replaced before.
Reply
#7
I'm wondering if the existing BSI has been correctly coded to the vehicle,
assuming it was like that when you got it.
KEEP the extra BSIs they can be repaired at fraction of the cost of new ones.
The Older I get the Better I Was!  Cool
Reply
#8
Noticed earth terminal on battery little loose so thought I would tighten it, snap and in half it now is.ill buy some new terminals and may be was getting a good enough earth??
Reply
#9
Good move!! But if your car started OK then I doubt that it's the cause.
Make sure when you change the terminal that use follow the full BSI re-set procedure.
Here it is: http://www.bba-reman.com/content.aspx?co...ol_failure
The Older I get the Better I Was!  Cool
Reply
#10
hi just a bit of a update,took bsi out of car and used the one that i found that said dash ok immobilser not sync so swapped them around and dash worked,window wipers but no indicators and not starting but expected the not starting,so swapped back.So it looks like i will need bsi checked out.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
new mot
Last Post: cancunia
Today 06:56 AM
» Replies: 10
» Views: 963
Disc pads.
Last Post: dunc391
Today 06:46 AM
» Replies: 5
» Views: 246
Forum newb slightly cheating...
Last Post: Gadgetman
Yesterday 10:09 PM
» Replies: 3
» Views: 268
Front seat and trim around handbrake and gear kn...
Last Post: Gadgetman
Yesterday 09:55 PM
» Replies: 1
» Views: 218
Bypassed shunt fuse problem
Last Post: Gadgetman
Yesterday 09:33 PM
» Replies: 2
» Views: 269
Seat Belt
Last Post: V6BOY
Yesterday 07:58 AM
» Replies: 0
» Views: 187
Engine Fault Light On With On Screen Warning Aft...
Last Post: Luis Rosa
Yesterday 05:00 AM
» Replies: 30
» Views: 3089
Dingo - 05 - 2.0 HDI
Last Post: jj9
21-05-2018 09:53 PM
» Replies: 63
» Views: 11568
Rear door
Last Post: Gravity
21-05-2018 07:28 PM
» Replies: 3
» Views: 578
Cruise control (again), yes again, but working (...
Last Post: Collapsedsuspension
21-05-2018 10:09 AM
» Replies: 96
» Views: 7547

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page