Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 2.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hi new owner needs help.
#1
Hi ya, just purchased a berlingo 2.0 hdi van on a y plate. When I got it drove it home fine without any issues, today took it to work put £20 worth of fuel in just over quarter on gauge drove few miles gauge drops loads. Got to work ok didn't think to much about it till went out again and pulling onto motorway building revs up engine management light comes on and shuts down engine.

Restarts fine drives ok till get to around 3000 rpm then does same. Went to mates garage fault codes p1517 and p1112 he told me they were coded anti start operation and fuel rail pressure?

Any one with any info on problem and fix would be great

Thanks ben
Reply
#2
Any ideas or solutions?

Thanks
Reply
#3
P1517 CODED ANTI-START OPERATION
P1112 FUEL RAIL PRESSURE

The first code I believe is the ECU's response to the second code in not allowing the engine to start.
The second code could indicate anything in the fuel line from a blocked or worn out injector to a failing
fuel or injector pump.
I'm no expert but I would take the car to a competent independent garage for a full check
and measurement of the fuel rail pressure plus an injector check.
Maybe one of our experts will be along later to give you more detailed/accurate advice.

Oh! Welcome to 'our' place!
The Older I get the Better I Was!  Cool
Reply
#4
Many thanks for the reply,

I wasn't sure if there was a common fault with them that someone may know. I have booked it for a full service so will see if fuel filter helps first if not will get get checked whilst at garage.

Any other ideas etc would be great.

Thanks again ben
Reply
#5
No problem, Ben. What mileage does the van have?
The Older I get the Better I Was!  Cool
Reply
#6
A lot lol traveled to moon and back few times.

216k.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
new mot
Last Post: cancunia
Today 06:56 AM
» Replies: 10
» Views: 966
Disc pads.
Last Post: dunc391
Today 06:46 AM
» Replies: 5
» Views: 247
Forum newb slightly cheating...
Last Post: Gadgetman
Yesterday 10:09 PM
» Replies: 3
» Views: 269
Front seat and trim around handbrake and gear kn...
Last Post: Gadgetman
Yesterday 09:55 PM
» Replies: 1
» Views: 219
Bypassed shunt fuse problem
Last Post: Gadgetman
Yesterday 09:33 PM
» Replies: 2
» Views: 270
Seat Belt
Last Post: V6BOY
Yesterday 07:58 AM
» Replies: 0
» Views: 188
Engine Fault Light On With On Screen Warning Aft...
Last Post: Luis Rosa
Yesterday 05:00 AM
» Replies: 30
» Views: 3093
Dingo - 05 - 2.0 HDI
Last Post: jj9
21-05-2018 09:53 PM
» Replies: 63
» Views: 11571
Rear door
Last Post: Gravity
21-05-2018 07:28 PM
» Replies: 3
» Views: 578
Cruise control (again), yes again, but working (...
Last Post: Collapsedsuspension
21-05-2018 10:09 AM
» Replies: 96
» Views: 7548

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page