Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 2.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Warning Light] Berlingo multispace Throttle setting fault
#1
Engine management light on -Computer check indicates 2nd throttle position fault - New potentiometer fitted - fault not corrected:brickwall:[/size][/font]
Reply
#2
I think you need to supply more info, What year and engine type, what code reader did you use and what codes did it bring up. A lot of code readers give you duff info the only one that works properly is lexia fom what I have read about it. Was the car running different to bring on the light.
Are we there yet????? Huh
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply
#3
(27-02-2013, 09:02 PM)Tomcat3 Wrote:  A lot of code readers give you duff info the only one that works properly is lexia fom what I have read about it. Was the car running different to bring on the light.

The fault is not with the instrument but the person interpreting the results, when looking up a fault code the art is in understanding what is wrong. A code reader for instance does not spell out "EGR valve needs replacing" so a lot of money could be wasted replacing parts that do not require replacing...
Berlingo Multispace 2.0HDI '54 reg Mediterranean Blue
[-] The following 1 user says Thank You to andy-womble for this post:
  • Rustscrat
Reply
#4
I have seen one instance where a non-Lexia gave a fault code related to an LPG setup. On a diesel motor!

Have been banging my head against a wall elsewhere on the internet with a fellow who's got a blocked cat, and is constantly misreading the symptoms as causes. Amazingly (?) he's been that stubborn for almost a year and has replaced a bunch of unneeded stuff.
[-] The following 2 users say Thank You to addo for this post:
  • andy-womble, mikep1973
Reply
#5
(27-02-2013, 09:02 PM)Tomcat3 Wrote:  I think you need to supply more info, What year and engine type, what code reader did you use and what codes did it bring up. A lot of code readers give you duff info the only one that works properly is lexia fom what I have read about it. Was the car running different to bring on the light.

Thanks- will check on code reader and post all details later
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Corrosion on a B9?
Last Post: jj9
Today 09:18 PM
» Replies: 3
» Views: 85
Cranks won't start no smoke
Last Post: brodfather11
Today 09:05 PM
» Replies: 1
» Views: 48
I love my Berlingo
Last Post: Zweli
Today 07:57 PM
» Replies: 3
» Views: 421
Oil on top of engine
Last Post: Gravity
Today 05:16 PM
» Replies: 7
» Views: 431
timing belt failure
Last Post: Tree
Today 02:25 PM
» Replies: 9
» Views: 948
Berlingo electrical woes
Last Post: Eddie78
Today 11:07 AM
» Replies: 12
» Views: 1195
Mirrorlink Update May Be On The Way!
Last Post: lingolady
Today 08:51 AM
» Replies: 23
» Views: 11957
Not a Berlingo but its the same Chassis....
Last Post: Tree
Yesterday 03:36 PM
» Replies: 1
» Views: 571
2007 Peugeot Partner Escapade 1.6Hdi
Last Post: cancunia
Yesterday 02:35 PM
» Replies: 2
» Views: 259
New engine old pump
Last Post: polar
Yesterday 02:29 PM
» Replies: 6
» Views: 720

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page