Thread Rating:
  • 5 Vote(s) - 2.8 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Engine] berlingo starting dead
#1
Hi i am John and i have a Berlingo van year 1999 with a 1.9 litre WJZ engine the van with well for 4 years then yesterday it would not start
i have check over engine heaters, fuel to pump and all the things you would say standard faults. on cranking over no fuel to injectors os i guess its a immobiliser fault, my van has a transponder key no button on key i have only i key and no code number.

So can i test my key to check if working also can i wire in new live to injector stop switch, the injector pump is not controlled by a ecu on this model only the engine stop and advance correction solenoid also where can i can a wiring sheet forthis van.. help
Reply
#2
Are you sure the cambelt is OK? That's the first item to check.
[-] The following 1 user says Thank You to addo for this post:
  • johnny
Reply
#3
Video 
(06-03-2013, 12:17 PM)addo Wrote:  Are you sure the cambelt is OK? That's the first item to check.

Hi thanks for input i changed timing belt two years ago but will check
again the engine turned over sounded right. john

Hi addo,
I have rechecked cam belt and all looks ok i have four compressions on turnover of engine i could remove covers hmm
Reply
#4
(06-03-2013, 11:31 AM)johnny Wrote:  Hi i am John and i have a Berlingo van year 1999 with a 1.9 litre WJZ engine the van with well for 4 years then yesterday it would not start
i have check over engine heaters, fuel to pump and all the things you would say standard faults. on cranking over no fuel to injectors os i guess its a immobiliser fault, my van has a transponder key no button on key i have only i key and no code number.

So can i test my key to check if working also can i wire in new live to injector stop switch, the injector pump is not controlled by a ecu on this model only the engine stop and advance correction solenoid also where can i can a wiring sheet forthis van.. help

Checked the glow plugs already?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Corrosion on a B9?
Last Post: jj9
Today 09:18 PM
» Replies: 3
» Views: 83
Cranks won't start no smoke
Last Post: brodfather11
Today 09:05 PM
» Replies: 1
» Views: 46
I love my Berlingo
Last Post: Zweli
Today 07:57 PM
» Replies: 3
» Views: 419
Oil on top of engine
Last Post: Gravity
Today 05:16 PM
» Replies: 7
» Views: 430
timing belt failure
Last Post: Tree
Today 02:25 PM
» Replies: 9
» Views: 947
Berlingo electrical woes
Last Post: Eddie78
Today 11:07 AM
» Replies: 12
» Views: 1193
Mirrorlink Update May Be On The Way!
Last Post: lingolady
Today 08:51 AM
» Replies: 23
» Views: 11957
Not a Berlingo but its the same Chassis....
Last Post: Tree
Yesterday 03:36 PM
» Replies: 1
» Views: 570
2007 Peugeot Partner Escapade 1.6Hdi
Last Post: cancunia
Yesterday 02:35 PM
» Replies: 2
» Views: 259
New engine old pump
Last Post: polar
Yesterday 02:29 PM
» Replies: 6
» Views: 719

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page