Thread Rating:
  • 5 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gearbox Mounting
#1
Hi im new to this forum, have just fiyyed a new clutch to my 1.9 van but having problems with the gearbox mounting.No matter how i try i cant get it to go back on seems not to want to compress the rubber so as can put nut back on.Canb anyone tell me the correct re fitting sequence as i thought i had done it right.Even jacking the gerarbox right up doesnt seem to work thanks Dez.
Reply
#2
Hi, have you got the stud fitted in the correct location (they can bolt on to the gearbox in two positions)?

Next, the mount is correctly bolted to the "cradle" on the chassis rail?

Other thing to try, is remove the rubber mount first, and jack up the end of your gearbox so the stud pokes through - then slip the mount over the stud, fit nut/washer loosely to top and start its small bolts that hold it in the cradle.
Reply
#3
(07-03-2013, 12:19 PM)addo Wrote:  Hi, have you got the stud fitted in the correct location (they can bolt on to the gearbox in two positions)?

Next, the mount is correctly bolted to the "cradle" on the chassis rail?

Other thing to try, is remove the rubber mount first, and jack up the end of your gearbox so the stud pokes through - then slip the mount over the stud, fit nut/washer loosely to top and start its small bolts that hold it in the cradle.

Hi thanks for the reply just checcked the metal collet in the mounting itself and some clever !*&$ had turned it around and put it back in.Put it back the correct way as it is larger the one end than the other to accomodate the stud :eek: thanks for the help Dez.
[-] The following 1 user says Thank You to Dezhd for this post:
  • Ol'Jeffers
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Multispace xtr rear door moulding trim need
Last Post: photosavage
Today 11:36 AM
» Replies: 4
» Views: 375
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: jj9
Today 09:23 AM
» Replies: 348
» Views: 43692
1.6 hdi lumpy cold start
Last Post: jj9
Today 09:20 AM
» Replies: 41
» Views: 4877
Peugeot partner 2.0 hdi 90, will a 406 2.0 hdi 1...
Last Post: wuppertdupont
Today 12:51 AM
» Replies: 0
» Views: 127
Hello! Shwmae!
Last Post: Satellitemark
Yesterday 08:11 PM
» Replies: 3
» Views: 400
EML strangeness
Last Post: johnnyb
Yesterday 07:59 PM
» Replies: 11
» Views: 1734
Greetings from an old new boy
Last Post: Tomcat3
Yesterday 04:49 PM
» Replies: 2
» Views: 217
Tow bar and electrics
Last Post: Cuthbert
Yesterday 04:29 PM
» Replies: 3
» Views: 714
Bypass heater matrix?
Last Post: Normg002
17-06-2018 08:36 PM
» Replies: 0
» Views: 338
Service light and other strange things happen
Last Post: Zion
17-06-2018 07:28 PM
» Replies: 1
» Views: 468

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page