Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 2.55 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radio RDS function and Searching
#1
Afternoon all!

The radio in my berlingo is playing up. When in RDS mode it seems to want to search every 5mins. (Whilst I whistle to myself until the radio appears again). Why would this be?

Something come loose/broke?
Reply
#2
Bad signal?
I DO MISS MY BERLINGO Heart
Reply
#3
Mine does that frequently, but I live in bad signal area. If yours has just started it check you Ariel is still there or has not come loose.
Reply
#4
Sounds like a poor signal or ariel as mentioned. However, can't just disable the RDS function for the time being so it doesn't keep trying to search for the best signal?
Reply
#5
Loose aerial plug at the rear of the radio....water in the aerial base (quite common).
The Older I get the Better I Was!  Cool
Reply
#6
(09-07-2013, 01:44 PM)tucker Wrote:  However, can't just disable the RDS function for the time being so it doesn't keep trying to search for the best signal?

Hi, did you find out if this was possible? I listen to Radio 3 and where I live the reception has interference on the frequency that the RDS chooses. If I manually tune to another frequency it's usually fine. But then the RDS obligingly retunes me to the 'better' signal. Interesting, it's just Radio3 that's poor. All the other stations are fine.

Dougie
Reply
#7
Surely it's just a matter of pressing the AF button? Once you have AF disabled it should be ok
Malc

Stupid computer!
Security system should not fail safe!
Security system should fail dangerous!
Reply
#8
(09-09-2013, 03:51 PM)crickleymal Wrote:  Surely it's just a matter of pressing the AF button? Once you have AF disabled it should be ok

I checked my manual and it doesn't quite match my radio. I think the manual covers the top-end model - I have a 2008 HDi but not the top of the range radio. I don't have an 'AF' button, but if I press the Menu button I can change the RDS search to OFF (or disabled - can't recall the exact terminology). The problem is, it doesn't 'stick'. Once left to its own devices the RDS letters appear again and it automatically retunes, whether I like it or not.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Radio manual
Last Post: Squad
Yesterday 10:23 PM
» Replies: 0
» Views: 61
Bluetooth or aux in
Last Post: Satellitemark
Yesterday 09:54 PM
» Replies: 15
» Views: 865
New posts suddenly, how !
Last Post: jj9
Yesterday 09:37 PM
» Replies: 4
» Views: 333
1.9D intermittent loss of power bodge
Last Post: jimbo
Yesterday 02:05 PM
» Replies: 0
» Views: 167
1.6 hdi lumpy cold start
Last Post: geoff
Yesterday 08:53 AM
» Replies: 8
» Views: 324
No start
Last Post: Zion
Yesterday 05:33 AM
» Replies: 1
» Views: 407
B9 Camper Build with Step by Step Photos
Last Post: Hardnut
Yesterday 03:29 AM
» Replies: 42
» Views: 8052
Dingo - 05 - 2.0 HDI
Last Post: Grizz
26-05-2018 03:38 AM
» Replies: 65
» Views: 12502
16 x 7 25 offset
Last Post: BerlingoAndy
25-05-2018 07:39 PM
» Replies: 0
» Views: 210
Metal particles in fuel filter house
Last Post: polar
25-05-2018 06:57 PM
» Replies: 3
» Views: 257

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page