Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dashboard lightning & radio problem!
#1
Hey,

I bought a Citroen Berlingo MK1 1.9d, but i have no dashboard lightning at all (also not @the warming unit)
Is there a how-to how to fix this & wich bulbs are needed?
Hard job?

Also there was such an old radio it only has 2 cables whiles all modern radio's have more?
Someone experience in this?
Grtz
[-] The following 1 user says Thank You to LaZeR for this post:
  • addo
Reply
#2
It sounds like possibly the dash light circuit fuse has blown, if all lights are out.
Reply
#3
(12-08-2013, 11:36 AM)addo Wrote:  It sounds like possibly the dash light circuit fuse has blown, if all lights are out.

Only the warning blink button gives light.
I don't have to original Berlingo manual with the car, doess anyone have a fuse box schedule?
I already downloaded the manual on here but can't find it Confused
Reply
#4
Try fuse 19 under the dash; this applies to cars before ORGA (RPO) number 8500.
Reply
#5
It's possible that one or more connectors to the dash is loose, of course.

bulbs are 1.2W of those silly small 'Wedge' types:
http://biltema.no/ProductImages/35/large/35-15516_l.jpg
diameter is 5mm or so. bl**dy finnicky things, really.

In fact, they're such a pain to remove and insert that there's pliers built for the job:
http://biltema.no/ProductImages/19/large/19-1311_l.jpg

Same type of bulb is used for both warning lights and general illumination, and even the green light on the cigarette lighter, so having a few on hand doesn't hurt.
To get to them, or the connectors, though...
On models without AC, remove the triangular-ish vents(remove the box underneath, then feel for a tab at the 'pointed end' furthest from the dash to unlock it), then remove the screws holding the trim. Remove the coverings on the steering column(4 or 5 Torx screws on the underside) to get access to the final screws.
It's a bit of a pain...

Lets hope it's the fuse.
Reply
#6
Ok so i checked fuse 19, fuse is still ok.
I found another weird problem though while checking it, when the key is NOT in the ignition and i put my lights on my contact springs on w/o a key?
What problem is this .. :/
When i remove fuse 19 this doesn't happen.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
new mot
Last Post: cancunia
Today 06:56 AM
» Replies: 10
» Views: 966
Disc pads.
Last Post: dunc391
Today 06:46 AM
» Replies: 5
» Views: 247
Forum newb slightly cheating...
Last Post: Gadgetman
Yesterday 10:09 PM
» Replies: 3
» Views: 269
Front seat and trim around handbrake and gear kn...
Last Post: Gadgetman
Yesterday 09:55 PM
» Replies: 1
» Views: 219
Bypassed shunt fuse problem
Last Post: Gadgetman
Yesterday 09:33 PM
» Replies: 2
» Views: 270
Seat Belt
Last Post: V6BOY
Yesterday 07:58 AM
» Replies: 0
» Views: 188
Engine Fault Light On With On Screen Warning Aft...
Last Post: Luis Rosa
Yesterday 05:00 AM
» Replies: 30
» Views: 3093
Dingo - 05 - 2.0 HDI
Last Post: jj9
21-05-2018 09:53 PM
» Replies: 63
» Views: 11571
Rear door
Last Post: Gravity
21-05-2018 07:28 PM
» Replies: 3
» Views: 578
Cruise control (again), yes again, but working (...
Last Post: Collapsedsuspension
21-05-2018 10:09 AM
» Replies: 96
» Views: 7548

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page