Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 1.75 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
speed not working,
#1
hi I need help with this problem

my clutch went on my and when it was repaired I had no speed clock working, the garage found nothing wrong, so auto elect did a number of checks and found all ok, he even used his laptop to bring up the speed on my clock to 70 to prove that the ecu was working, everything has been check on this car and I am going mad, the only thing I can think of is it happened when they put the new clutch in , anybody come across this before,

cheers

liam
Reply
#2
If you have had your clutch replaced by a garage of some kind then they will of had both your drive shafts out to split the g/box. What happens is when they replace the offside one, they use too much force getting it back in which damages the the speed sensor's drive gears / pinions. This is a common fault.
Or - they might not have plugged the cable back in.
Either way - take it back and bang the table.
There's a few posts on this subject. Confusedalut:


.pdf   dw10 speed sensor.pdf (Size: 44.14 KB / Downloads: 27)
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
[-] The following 2 users say Thank You to Rustscrat for this post:
  • addo, brodfather11
Reply
#3
hi

well thank god I am talking to a person who seems to know about this subject, I was going out of my head, when the auto elect showed me the speedo working from his laptop and he informed me all wires are ok, sensor checked out ok, I had a feeling it was inside the gearbox, armed from what you have just said I am going down to see them, will let you know what happens

thanks for lifting the pain in my head.

liam
[-] The following 2 users say Thank You to dingo1954 for this post:
  • Ol'Jeffers, Rustscrat
Reply
#4
No worries - Let us know how you get on. :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
New Berlingo Anyone????
Last Post: msw109
Today 08:25 PM
» Replies: 0
» Views: 21
FK Lowering kit actual drop
Last Post: Matt Haigh
Today 05:05 PM
» Replies: 6
» Views: 621
My new partner (well it’s the same van!)
Last Post: dumdum
Today 04:05 PM
» Replies: 4
» Views: 436
Lowering fun
Last Post: northroadycles
Today 11:12 AM
» Replies: 11
» Views: 1570
Plug phone into stereo?
Last Post: LukeLog
Today 10:27 AM
» Replies: 6
» Views: 839
Modutop Door Hinges - Cable tie repair
Last Post: ghost123uk
Today 09:14 AM
» Replies: 12
» Views: 7800
Grizz' Prozac for the Soul - Berlingo Multispace
Last Post: ffrenchie
Today 09:00 AM
» Replies: 627
» Views: 123292
How Often Does AC Need Re-Gassing?
Last Post: cancunia
Today 08:51 AM
» Replies: 18
» Views: 2030
Loose connectors under dash
Last Post: brodfather11
Today 07:18 AM
» Replies: 1
» Views: 339
How did the Berlingo get it's name ?
Last Post: hawaiianblue
Yesterday 05:30 PM
» Replies: 14
» Views: 2741

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page