Thread Rating:
  • 9 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
rev counter
#1
Hi all,
The rev counter on my 2001 1.9d berlingo multispace forte, has started to act strangely. The needle started to register below the numbers at the bottom of the clock, it then seems to have reset itself on zero, and seems to be trying to move for a second or two, and then reverts back to zero, it also leaps occasionally up as far as 10 on a gear change and immediately drops back down to zero. It wobbles when driving but just doesn't seem to have the energy to move. All other dash clocks and lights are working. Anyone have any ideas?
regards
Neil
Reply
#2
I'd check the earth connections on the car first, could be a simple problem of a rusty earth. If not, it could be the sensor, although not entirely sure where it is on a berlingo, input shaft of the gearbox or on the crankshaft pulley possibly.[/align]
Reply
#3
(28-05-2011, 06:33 PM)mike_g Wrote:  I'd check the earth connections on the car first, could be a simple problem of a rusty earth. If not, it could be the sensor, although not entirely sure where it is on a berlingo, input shaft of the gearbox or on the crankshaft pulley possibly.[/align]


(03-07-2011, 06:21 AM)tonycartwright Wrote:  
(28-05-2011, 06:33 PM)mike_g Wrote:  I'd check the earth connections on the car first, could be a simple problem of a rusty earth. If not, it could be the sensor, although not entirely sure where it is on a berlingo, input shaft of the gearbox or on the crankshaft pulley possibly.[/align]

I got the same problem I'll let you know how I get on.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
boot/trunk light not working
Last Post: densortefane
Today 02:57 PM
» Replies: 1
» Views: 115
Corrosion on a B9?
Last Post: magoo
Today 02:43 PM
» Replies: 6
» Views: 365
Stereo/CD up-grade?
Last Post: Sumo278
Today 01:28 PM
» Replies: 2
» Views: 599
Coolant leak from back of engine
Last Post: Gadgetman
Today 01:18 PM
» Replies: 10
» Views: 1335
Rear wiper working from indicator stalk
Last Post: TioPotz
Today 10:16 AM
» Replies: 0
» Views: 87
Hi everybody
Last Post: polar
Today 07:56 AM
» Replies: 1
» Views: 128
Cranks won't start no smoke
Last Post: brodfather11
Yesterday 09:05 PM
» Replies: 1
» Views: 243
I love my Berlingo
Last Post: Zweli
Yesterday 07:57 PM
» Replies: 3
» Views: 498
Oil on top of engine
Last Post: Gravity
Yesterday 05:16 PM
» Replies: 7
» Views: 533
timing belt failure
Last Post: Tree
Yesterday 02:25 PM
» Replies: 9
» Views: 1023

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page