Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 3.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hello and can someone help please?
#1
Hi folks.

I bought a new shape 2009 Citroen Berlingo van three months ago. Fairly high mileage 130k but its got lots of bells and whistles and came in at the right price.

My question is this;

Heater/blower fan stopped working completely last night and I don't know why. Air Con light still comes on when pressed and I think I can hear the valve/solenoid click in the engine compartment, but nothing from the fan in any switch position 1-4.

I've got the owners handbook but it doesn't specify which fuse is for the fan. I checked them all anyway, both in the passenger's foot well and under the bonnet. All fuses seem ok.

I am a domestic electrician by trade, so I do know a bit about what I'm trying to fix.

Is there someone out there who will say "ah yes, the old blower fan not working fault" and point me in the right direction?

I have heard all kinds of scare stories about fan motor resistor packs failing, rotary switches costing £125, even a dodgy ignition switch, but my 27yrs of fault finding experience tells me to check the basics first.

Thanks

TJ
[-] The following 1 user says Thank You to welshwizard for this post:
  • addo
Reply
#2
Hi there and welcome to the forum have a search on the site there are quite a few threads on this subject and its usually the fan resister pack that has failed. Lighty has posted on this topic you could search out his posts.
Are we there yet????? Huh
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply
#3
Yes, loads of stuff on here about this issue. This is a mark two thread but a starting point:

http://www.berlingoforum.co.uk/showthrea...ght=heater
Reply
#4
Hello again folks.
Got it sorted.
Burned out relay next to fuse panel. Cost £2.74 to fix.

Happy bunny Big Grin
[-] The following 2 users say Thank You to welshwizard for this post:
  • Ol'Jeffers, RolyG
Reply
#5
Why isn't life always that simple?Confusedcratch:
Strawberry flavoured windows  Dodgy
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
new mot
Last Post: cancunia
Today 06:56 AM
» Replies: 10
» Views: 967
Disc pads.
Last Post: dunc391
Today 06:46 AM
» Replies: 5
» Views: 247
Forum newb slightly cheating...
Last Post: Gadgetman
Yesterday 10:09 PM
» Replies: 3
» Views: 269
Front seat and trim around handbrake and gear kn...
Last Post: Gadgetman
Yesterday 09:55 PM
» Replies: 1
» Views: 219
Bypassed shunt fuse problem
Last Post: Gadgetman
Yesterday 09:33 PM
» Replies: 2
» Views: 270
Seat Belt
Last Post: V6BOY
Yesterday 07:58 AM
» Replies: 0
» Views: 188
Engine Fault Light On With On Screen Warning Aft...
Last Post: Luis Rosa
Yesterday 05:00 AM
» Replies: 30
» Views: 3093
Dingo - 05 - 2.0 HDI
Last Post: jj9
21-05-2018 09:53 PM
» Replies: 63
» Views: 11571
Rear door
Last Post: Gravity
21-05-2018 07:28 PM
» Replies: 3
» Views: 578
Cruise control (again), yes again, but working (...
Last Post: Collapsedsuspension
21-05-2018 10:09 AM
» Replies: 96
» Views: 7548

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page